Rundsstoverij met De Koperen Markies Tripel, witloofslaatje en handgesneden frietjes

60 min.

Bronzen Baron

Een Vlaamse klassieker met bier die niet mag ontbreken. Kevin laat het vlees rustig stoven in de saus met De Koperen Markies bier om zo een verwarmend stoofpotje met botermals vlees op tafel te toveren.

Kevin De Maesschalck
Van jongs af aan is Kevin gepassioneerd door koken. Na 15 jaar ervaring in verschillende toprestaurants startte hij zijn eigen cateringbedrijf: KATERING. De klassieke keuken vormt steeds de basis voor al zijn gerechten, maar door allerlei verse producten en smaken te combineren zorgt hij steeds voor een complexe gelaagdheid in al zijn borden.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Rundstoverij

* 2 grote uien

* 2 kg rundvlees

* 1 fles De Koperen Markies Tripel 75 cl

* 2 blaadjes laurier

* 2 takjes verse tijm

* 1 bruine boterham

* 2 grote eetlepels Tierenteyn mosterd

* Boter

* Zout en peper naar smaak

Witloofsalade

* 4 pijlen witloof

* 2 pijlen rood witloof

* 4 takjes platte peterselie als garnituur

* 1 lente-ui fijn gesneden

* 2 eetlepels mayo

* Zout en peper naar smaak

Handgesneden frietjes

* 12 frietaardappelen