60 min.
Bronzen Baron
Pladijs is een platvis van bij ons boordevol smaak. Door de gegrilde pladijs met zachte ravioli te serveren met een Koperen Markies Tripel saus maakt Kevin van dit bord een koningsmaal.
Kevin De Maesschalck
Van jongs af aan is Kevin gepassioneerd door koken. Na 15 jaar ervaring in verschillende toprestaurants startte hij zijn eigen cateringbedrijf: KATERING. De klassieke keuken vormt steeds de basis voor al zijn gerechten, maar door allerlei verse producten en smaken te combineren zorgt hij steeds voor een complexe gelaagdheid in al zijn borden.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Pladijsfilet
* 8 pladijsfilets (ongeveer 100 g per filet)
Compote van ui
* 500 gr ajuin
* 1 koffielepel suiker
* 1 dl witte wijnazijn
* Takje tijm
* 1 bladje laurier
Saus
* 1 fles De Koperen Markies Tripel 75cl
* 1 dl visfumet
* 1 dl room
* Peper en zout naar smaak
Spitskool
* 1 spitskool
* 250 gr boter
Ravioli
* 4 fijne ravioli vellen
Afwerking
* Enkele takjes verse dille
Bereiding
Stap 1
Pel de uien en snij in fijne brunoise (dobbelsteentjes). Stoof aan met de witte wijnazijn, een lepeltje suiker, laurier en takje tijm. Laat zachtjes sudderen tot al het vocht verdampt is.
Stap 2
Laat de visfumet, Tripel Koperen Markies en de room inkoken tot de helft. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Versnijd de spitskool fijn (eminceren) en stoof aan met een mooi klontje boter. Breng op smaak met enkele draaien van de pepermolen en snuifje zout. Deze schikken we straks samen met de compote als eerste op het bord.
Stap 4
Kook de ravioli vellen in kokend gezouten water voor een 30-tal seconden. Haal uit het water en leg mooi open naast elkaar zodat deze niet beginnen te kleven.
Stap 5
Plaats een grillpan op het vuur, laat deze mooi warm worden zonder vetstof. Neem de pladijsfilets en leg deze op de hete grillpan gedurende 20-tal seconden. Draai vervolgens de filet en herhaal de handeling. Plaats na het grillen de pladijs voor een 8-tal min. in de oven op 160°C.
Stap 6
Schik de spitskool en compote van ui als eerste op het bord. Schik 2 gegrilde pladijsfilets op het bord met daarop het raviolivel. Nappeer met de saus en werk af met enkele takjes dille.
De Koperen Markies Tripel
Bierstijl
amberkleurig speciaalbier
Alcoholpercentage
9% vol
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse fermentum odio sit amet dui rhoncus finibus. Integer molestie metus lacus, vel pellentesque libero tincidunt ut. Ut consequat suscipit ligula a maximus. Nunc malesuada odio in turpis viverra, id dapibus lectus fringilla. Suspendisse eget venenatis mi.
We gebruiken cookies om je surfervaring te verbeteren
De Koperen Markies maakt gebruik van cookies op de website om ervoor te zorgen dat deze goed functioneert, om deze te personaliseren op basis van je interesses en om je surfervaring te optimaliseren. Niet-noodzakelijke cookies kunnen door derden worden geplaatst wanneer we embedded content plaatsen, zoals YouTube-video's of Google Maps. Deze cookies kunnen worden uitgeschakeld of verwijderd in de browserinstellingen. Wilt je meer weten? Lees onze privacy- en cookieverklaring.
Met de noodzakelijke functionele cookies zorgen we ervoor dat de website goed werkt. Je kan ze niet uitschakelen.
We analyseren anoniem het gebruik van de website zodat we verbeteringen kunnen aanbrengen. Als je de anonimisering uitschakelt door het selectievakje aan te vinken, kunnen we je gegevens gebruiken om jouw en andermans surfervaring op onze website te personaliseren en optimaliseren.