60 min.
Bronzen Baron
Kabeljauw is een veelzijdig product waarmee je heerlijk kan experimenten. Voor dit recept combineert Kevin deze witte vis met een lichte Bronzen Baron saus die voor een feestelijk tintje zorgt.
Kevin De Maesschalck
Van jongs af aan is Kevin gepassioneerd door koken. Na 15 jaar ervaring in verschillende toprestaurants startte hij zijn eigen cateringbedrijf: KATERING. De klassieke keuken vormt steeds de basis voor al zijn gerechten, maar door allerlei verse producten en smaken te combineren zorgt hij steeds voor een complexe gelaagdheid in al zijn borden.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Kabeljauwfilet
* 4 stukken kabeljauw (240 gr)
* Peper en zout naar smaak
Saus
* 2 sjalotten
* 4 dl visfumet
* 2 dl Bronzen Baron blond
* 2 dl Bronzen Baron Premium
* 1 dl room
* Peper en zout naar smaak
* Indien nodig blanke roux
Puree
* 6 grote aardappelen
* Klontje boter naar gelang de aardappel soort
* 200 ml melk
* Nootmuskaat naar smaak
* Peper en zout naar smaak
Witloof-knolseldersalade
* 6 pijlen witloof
* ¼ knolselder
* 1 sjalotten
* 1 teentje look
* Peper en zout naar smaak
Bereiding
Stap 1
Laat 4 dl visfumet samen met 2 sjalotten inkoken. Bind de saus eventueel met roux en voeg 1 dl room, 2 dl Brozen Baron blond en 2dl Brozen Baron Premium bij de saus. Kruid de saus met peper van de molen en zout. Giet ze tenslotte door een fijne zeef.
Stap 2
Schil 6 grote aardappelen. Laat ze koken tot ze mooi gaar zijn in water met snuifje zout. Maak van de gekookte aardappelen een zachte puree door mooi wat boter en melk toe te voegen. Kruid de puree af met peper van de molen, nootmuskaat en zout. Meng op het laatste even goed met een garde (klopper).
Stap 3
Reinig en snijd de 6 pijlen witloof in slierten. Snijd ¼ van een knolselder, 1 sjalot en 1 teentje look in fijne blokjes. Stoof de knoflook, knolselder en sjalot aan. Voeg het witloof toe. Kruid met peper en zout en stoof alles tot het witloof beetgaar is.
Stap 4
Bak de velzijde van de kabeljauw goudbruin in hete boter. Bak daarna de andere zijde tot de kabeljauw sappig gaar is.
De Koperen Markies Tripel
Bierstijl
amberkleurig speciaalbier
Alcoholpercentage
9% vol
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse fermentum odio sit amet dui rhoncus finibus. Integer molestie metus lacus, vel pellentesque libero tincidunt ut. Ut consequat suscipit ligula a maximus. Nunc malesuada odio in turpis viverra, id dapibus lectus fringilla. Suspendisse eget venenatis mi.
We gebruiken cookies om je surfervaring te verbeteren
De Koperen Markies maakt gebruik van cookies op de website om ervoor te zorgen dat deze goed functioneert, om deze te personaliseren op basis van je interesses en om je surfervaring te optimaliseren. Niet-noodzakelijke cookies kunnen door derden worden geplaatst wanneer we embedded content plaatsen, zoals YouTube-video's of Google Maps. Deze cookies kunnen worden uitgeschakeld of verwijderd in de browserinstellingen. Wilt je meer weten? Lees onze privacy- en cookieverklaring.
Met de noodzakelijke functionele cookies zorgen we ervoor dat de website goed werkt. Je kan ze niet uitschakelen.
We analyseren anoniem het gebruik van de website zodat we verbeteringen kunnen aanbrengen. Als je de anonimisering uitschakelt door het selectievakje aan te vinken, kunnen we je gegevens gebruiken om jouw en andermans surfervaring op onze website te personaliseren en optimaliseren.