Genomineerd

2019 & 2020 & 2021

European Beer Challenge 2019: een gouden en zilveren medaille voor De Koperen Markies
In 2019 vielen De Koperen Markies TRIPEL 9 en De Koperen Markies BLOND 8 in de prijzen bij de European Beer Challenge. TRIPEL 9 won een gouden medaille en BLOND 8 won een zilveren medaille.

In Londen vindt jaarlijks de internationale wedstrijd voor bier plaats, de European Beer Challenge. De wedstrijd brengt Europa's belangrijkste bierinkopers en topbieren van over de hele wereld samen. Een jury bestaande uit belangrijke bierinkopers voert een blind proefproces uit voor elk deelnemend bier. Door deze onpartijdige aanpak kunnen nieuwkomers eerlijk concurreren met de belangrijkste merken ter wereld.

Concours International De Lyon 2020: een zilveren medaille voor De Bronzen Baron
In 2020 sleepte Bronzen Baron BLOND een eerste medaille in de wacht op de Concours International De Lyon. Het kruidige, blonde bier van De Bronzen Baron won een zilveren medaille in de categorie Belgian Ales.

In Lyon, de hoofdstad van de Franse gastronomie, vindt elk jaar de internationale wedstrijd voor wijn, bier en gedistilleerde dranken plaats, de “Concours International De Lyon”. Een panel van ervaren en deskundige juryleden analyseert duizenden inzendingen door blind te proeven. Tijdens dit proces houden ze rekening met alle elementen van het bier, inclusief het uiterlijk, smaakprofiel, aroma’s en structuur. Door deze onpartijdige en grondige aanpak krijgt elk bier de kans om te concurreren met ’s werelds grootste biermerken. In 2020 stuurden 41 landen meer dan 7740 stalen in.

Concours International De Lyon 2021: goud & zilver voor De Koperen Markies
Tot onze grote vreugde sleepte brouwerij De Koperen Markies in 2021 drie medailles in de wacht op het Concours International De Lyon 2021: goud en tweemaal zilver. Hieruit kunnen we vaststellen dat ook in Frankrijk onze bieren enorm worden geapprecieerd. Dit jaar waren er zelfs meer inzendingen dan vorig jaar: maar liefst 43 landen namen deel met 9.300 bierstalen.

  •  Een gouden medaille voor De Koperen Markies BLOND 8 in de categorie “Golden Ale”. 
  •  Een zilveren medaille voor De Koperen Markies BLOND HOP in de categorie “Bitter Golden Ale”
  •  Een zilveren medaille voor De Koperen Markies BLOND 6 in de categorie “Specialty Sour beer”

Goud, goud en nog eens goud op de bierwedstrijd Frankfurt International Trophy 2021 
3 medailles (1x Gold en 2x Grand Gold) dit jaar voor brouwerij De Koperen Markies tijdens de bierwedstrijd Frankfurt International Trophy 2021! Ook daar werden onze bieren gesmaakt.?

  • Grand Gold: Bronzen Baron BLOND in de categorie "Ale/Special Bitter"
  • Grand Gold: De Koperen Markies BLOND 8 in de categorie "Strong blond/Golden Ale"
  • Gold: Bronzen Baron PREMIUM 5 in de categorie "Golden Ale"