Één familie

2020

Na de lancering van verschillende bieren binnen de “De Koperen Markies”-lijn, kwam de “Bronzen Baron” als tweede telg bij de familie.

Het Esdeepeeken
Het verhaal van het "Esdeepeeken" begon allemaal met het 30-jarig bestaan van SDP. Dit bedrijf uit Sint-Niklaas ging op zoek naar een origineel geschenk voor haar klanten en leveranciers om deze feestelijkheid te vieren. Als resultaat van deze zoektocht kwam het jubileumbier het "Esdeepeeken Tripel” ter wereld. Het bier bleek een heus succes en de vraag bleef maar toenemen waardoor er na verloop van tijd nog een tweede bierrecept volgde: "Esdeepeeken blond".

Één adellijke familie
In september 2019 kruisten “Esdeepeeken” en “De Koperen Markies” elkaars wegen. De smaken van beide bieren vullen elkaar heel mooi aan waardoor beide brouwteams, met een gedeelde passie voor bier, besloten hun knowhow te versmelten. Dankzij deze nieuwe, vruchtvolle samenwerking in 2020 splitste SDP haar bieractiviteiten af van het bedrijf en doopte “Esdeepeeken” om tot “Bronzen Baron”. De “Bronzen Baron” werd zo het tweede trotse, adellijke familielid dat toetrad tot de hechte familie van De Koperen Markies.